lauantai 23. elokuuta 2008

Ruutuja, raitoja ja kukkia

Pojan ja Tipun huoneeseen on rakennettu kirjahyllyista tilanjakaja, niin että molemmat saavat isosta huoneesta oman puolen. Kirjahyllyt ovat avonaisia ja nyt niihin pitäisi laittaa jotain takaseinäksi. Lapset meinasivat, että takaseinä saisi olla mieluummin kankaasta kuin levystä. Ja kummallekin tietysti oman maun mukaan. Näistä kyllä arvaa tuntemattomampikin, kumpi puoli on tulossa tytölle ja kumpi pojalle.

Tipulle kukkasia. Ompelin kilometriäpitkästi parikymmensenttistä kaitaletta satunnaisen mittaisista tilkuista ja leikkelin sen oikean mittaisiksi pätkiksi. Sitten vain pätkät yhteen.

Poika valikoi omalle puolelleen ruskeat kankaat. Tarkoitus on, että kirjahyllyn väliseinä tulee näiden kappaleiden sauman kohdalle. Nyt, kun vielä joku tekisi kirjahyllyn yläreunaan sopivat rimat, että voisin paukutella tämän niittipyssyllä kiinni. Ai niin, tämä tilanjakaja on 110 cm korkea ja 180 cm leveä.

Näitä pitäisi tehdä vielä toinenkin, Tipulle samoilla väreillä ja Pojalle taas ei. Ja eri mitoilla tietysti. Minulla taisi jämähtää tilkkuvaihe nyt päälle pahemman kerran...

Ei kommentteja: