lauantai 9. elokuuta 2008

Lisää pientä ja sinistä

Toiset tumputkin valmistuivat. Tässä koko setti.

Lankana siis Wool Sävy ja puikkoina 3 mm:n sukkapuikot. Pipo, sukat ja tumput on kaikki sovitettu Vauvalle, ovat sille pikkusen ahtaita. Vauvalla kun on ikää pian kahdeksan kuukautta, niin näiden pitäisi mahtua elokuussa syntyneelle ensi talven ajan.


Hairahduin taas kirppikselle. Eikähän sieltä tyhjin käsi pois pääse.
Koreja. Pilkkahintaan. Täällä kun on nämä säilytystilat vähän niin ja näin, nämä tulevat tarpeeseen. Voipi olla, että joitakin näistä joutuu vähän maalailemaan tai jotain.
Kengät halusivat välttämättä meille, ne eivät millään suostuneet jäämään kirppikselle yksinään. Tuti on mukana mittakaavan takia. Näissä on vähän toppausta, eiköhän se talvikin tästä vielä tule eteen. Katsokaa nyt näitä! Eihän tällaisia voi vastustaa!
Sitten rakennukselle. Aitta on nykyään tällaisessa kunnossa. Kaikki osat on siirretty uudelle paikalle. Keskiosan etureunan laudoitus ei kestänyt siirtoa, se on tehtävä uudelleen. Katto puuttuu vielä päältä.


Ja tässä sitten! Tähän pitäisi tulla meille uusi koti. Pikkuisen on vielä kesken... Isäntä oli raapinut tästä Åkella enimmät ruokamullat kasaan. Saa sitten myöhemmin levitellä niitä sinne, missä tarvitaan. Ja kuten kuvasta näkyy, taas on tullut vettä. Tela-alustainen kaivuri muuten tekee ihan mukavasti kuravelliä pihaan. Onneksi Tipu ei ole niin paljon kuran perään kuin Poika tuon ikäisenä oli.
Pojan oma työmaa näyttää tältä. Vanhempi vesimylly on kasattu panelinpätkistä, uudempi on Pojan itse hitsaama. Täällähän sillä kuluisi aika. Ehtiihän sitä 12-vuotias rakennuksen lomassa käydä vähän leikkimässäkin. Pitäisi ainakin.
Vauva taitaa luopua yösyönneistä. Viime yönä se nukkui puoli yhdeksästä puoli kuuteen melkein ilman hoitoa. Tästä on hyvä jatkaa.
Isäntä oli tilannut minulle kaikki seitsemän tuotantokautta Columboa. Hämmästyttävää! Aika suloisesti tehty. Nyt kun vielä ehtisi katsoa ne.

Ei kommentteja: